Better Biomass certificaat voor FrieslandCampina en Empyro

2015-05-11

Onder het toeziend oog van Minister Kamp (Economische Zaken) hebben Empyro en FrieslandCampina op 11 mei het Better Biomass (NTA 8080) ontvangen.Minister Kampt opent FrieslandCampina Borculo

De nieuwe productielocatie van FrieslandCampina in Borculo gaat voor haar energievoorziening gebruikmaken van pyrolyse olie. De olie wordt door het Hengelose bedrijf Empyro gewonnen uit biomassa. Door biomassa te verhitten onder zuurstofarme omstandigheden, ontstaat pyrolyse-olie. Deze techniek is ontwikkeld aan de Universiteit Twente en doorontwikkeld door BTG-BTL, het moederbedrijf van Empyro.

De gehele keten van productie tot en met eindgebruik van de pyrolyse olie is door QS Certification Better Biomass gecertificeerd en voldoet hiermee aan de gestelde duurzaamheidscriteria zoals vastgelegd in NTA 8080.

FrieslandCampina benut deze olie als brandstof voor de productieprocessen van melkpoeder en hoogwaardige ingrediënten voor kindervoeding in haar nieuwe productielocatie te Borculo. Door het toepassen van deze pyrolyse-olie wordt een aanzienlijke CO2-reductie tot stand gebracht.