Eerste NTA 8080 certificaat voor Bio-LNG productie van Rolande LNG BV

2014-06-26

Woensdag 25 juni 2014 heeft Fred Schouten (Rolande LNG BV) uit handen van Jorn Bronsvoort (Quality Services Certification BV) het NTA 8080 certificaat ontvangen. Rolande LNG BV is hiermee de eerste partij die NTA 8080 gecertificeerd is voor de productie van Bio-LNG.
Rolande LNG BV exploiteert een biogasopwaardeer-installatie op het terrein van Attero BV te Wijster, waar biogas uit verschillende biogasbronnen wordt opgewaardeerd. Voor het opwaarderen van het biogas wordt een gepatenteerde cryogene technologie gebruikt. In diverse stappen en bij verschillende temperaturen worden verontreinigingen uit het ruwe biogas verwijderd, waardoor schoon gas van aardgaskwaliteit ontstaat. Dit schone biogas wordt vervolgens vloeibaar gemaakt tot Bio-LNG. Rolande LNG BV distribueert dit Bio-LNG vanuit Wijster naar haar tankstations voor onder andere de 104 IVECO trucks die enkel LNG/ Bio-LNG als brandstof gebruiken voor een schoner en stiller wegtransport.
Met het certificaat toont Rolande LNG BV aan, dat zij met haar biogasopwaardeer-installatie en tankstations voldoet aan de duurzaamheidseisen die de NTA 8080 stelt. Het hebben van een certificering is een voorwaarde om de brandstof mee te laten tellen voor de bijmengverplichting en het Europees streefcijfer van 10% duurzame brandstof in 2020.

Rolande LNG BV
Rolande LNG BV is volledig dochteronderneming van IVECO-dealer Schouten. De core-business van Rolande LNG BV is het transporteren en leveren van vloeibaar aardgas(LNG) en vloeibaar biogas(LBG) voor industrie en wegtransport. Daarnaast realiseert en exploiteert Rolande LNG verschillende LNG-tankstations voor trucks in Nederland. Deze (IVECO) LNG-trucks worden door Rolande LNG verhuurd. Het produceren van NTA 8080 gecertificeerd Bio-LNG in Nederland betekent een flinke verduurzaming van de transportsector.

Quality Services Certification BV
De transitie naar alternatieve, duurzame energiebronnen kan worden versneld en inzichtelijk worden gemaakt door certificering. Als onafhankelijke Certificeringinstelling biedt Quality Services Certification verificatie- en certificatiediensten voor duurzame energie. Met onze expertise, kunnen wij de duurzaamheid van de alternatieve brandstofproductieketen helpen aantonen. Sinds 2009 draagt Quality Services Certification bij aan de ontwikkeling van NTA 8080 door actieve deelname aan het College van Deskundigen en diverse subcommissies.